Xerxes 2 is dit seizoen kampioen in de 2e klasse geworden!

Met 76 punten in 10 wedstrijden (de nummer 2 heeft 58 punten) hebben ze de concurrentie ver achter zich gelaten.
Als je de persoonlijke resultaten van de Xerxes spelers erbij pakt is dat ook niet zo verwonderlijk. Zie hieronder:

J.W. Ekema (Jan Willem)     30 30 100%
C. Hachioui (Chafik)       18 15  83%
R. Lemmob (Rodney)        30 24  80
D. Creton (Dennis)        12  1  8%

Jan Willem, Chafik en Rodney waren de beste 3 spelers van de competitie! Dat Jan Willem geen enkele wedstrijd verliest en ook nog alles heeft meegedaan is een bijzondere prestatie.

Bij mij rijst dan de vraag: is 2e klasse niet iets te laag voor hem?

Jan Willem: “Vantevoren had ik niet gedacht dat we kampioen zouden worden. Leo Brands was gestopt en dat was een flinke aderlating voor ons. Hij speelde vorig seizoen meer dan 80 procent. In eerste instantie dacht ik dus dat we voor handhaving in de tweede klasse moesten gaan spelen.
Al snel bleek dat het heel goed ging met ons team. Chafik verloor in het begin geen enkele partij. Rodney bleek ook goed uit de verf te komen. Mijn ervaring in hogere klasses hielp ook voor het zelfvertrouwen. Ook bleek dat er geen degradant uit de eerste klasse in onze poule zat. Toen we tegen de nummer 2 speelden en met 8-2 wonnen wisten we dat het bijna niet mis kon gaan. Toen we vorderden in de competitie was het niet meer de vraag of we kampioen zouden worden, maar meer wanneer. Dat ik uiteindelijk 100 procent speelde was een leuke bijkomstigheid.”

Ik feliciteer Jan Willem, Chafik, Rodney en Dennis met hun kampioenschap en ik hoop dat ze volgend jaar zich weten te handhaven in de 1e klasse!

Bedankt voor de felicitaties aan ons team Bart.

Dit is een mijlpaal voor ons, we hadden van te voren niet gerekend op het kampioenschap. De poule indeling was ook gunstig voor ons met geen degradanten uit de eerste klasse. En met volle moed gaan we wederom verder in de najaarscompetitie met versterking.

Rodney