Zoals iedere 2e paasdag werd ook nu weer op 1 april jl. de Xerxes clubkampioenschappen gehouden. In totaal werd er van start gegaan met 22 deelnemers. Deze werden opgedeeld in twee 5-kampen en twee 6-kampen. De indeling van deze poules vond plaats aan de hand van de ELO-rating van iedere speler.

Acht spelers gingen door naar de volgende ronde. De nummers 3 en 4 van iedere poule gingen naar de B-poule en de overige spelers gingen verder in de C-poule.

In de winnaarsronde werd in twee 4-kampen gespeeld, waarna uiteindelijk de nummers 1  en 2 van elke poule doorgingen naar de kruisfinales. Uiteindelijk gingen de volgende spelers door naar de kruisfinales:  Andy, Jan Willem, Chi Ho en Suenz.

De kruisfinales in de winnaarsronde leverden spannende partijen op. Andy tegen Chi Ho en Jan Willem tegen Suenz. Beide partijen werden uiteindelijk beslist in de 5e set. De halve finales werden gewonnen door Andy en Suenz. Hierdoor werd er om de 3e plaats gestreden tussen Chi Ho Jan Willem. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door Chi Ho. 

De finale ging dus tussen Andy en Suenz. Beide spelers waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd de finale wedstrijd met 3-2 gewonnen door Andy. 

Klik hier voor alle foto’s van de clubkampioenschappen van 2024 en klik hier voor de filmpjes van de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Jan Willem en Chi Ho en de finale-wedstrijd tussen Andy en Suenz.

In de B-poule werden ook twee 4-kampen gespeeld, waarna eindelijk de nummers 1 van beide poules de finale van de B-poule speelden. De finale werd gespeeld door Leon au Cheung en Peter. Uiteindelijk won Leon au Cheung de finale van de B-poule

In de C-poule werd in een 6-kamp verder gespeeld. Uiteindelijk werd deze poule gewonnen door Micheal.