Het eerste team van Xerxes wordt knap 3e in de 1e klasse!

Daarmee hebben Kiny Chow, Chi Ho Tang,  Charly Tang en Alex Ho een puike prestatie geleverd!

Zie hieronder de eindstand van de competitie:

Salamanders    10 - 64   
DHC 2       10 - 62
Xerxes 1      10 - 52
Papendrecht 4   10 - 44
Pecos 5      10 - 42
Het Centrum 1   10 - 36

Dan mijn vraag aan Chi Ho Tang: “Hoe hebben jullie dit resultaat weten te bereiken?”

Chi Ho Tang: “We hadden voor de start van de competitie ons als doel gesteld om in elke wedstrijd minimaal 5 punten te pakken. Een gemiddelde score van 5 punten zou volgens ons voldoende moeten zijn voor handhaving. Ik gaf ons vooraf weinig kans dat het zou gaan lukken. Het is ons immers nog nooit gelukt om te handhaven in de 1e klasse en daar kwam nog bij dat wij in onze eerste wedstrijd kansloos onderuit gingen tegen DHC (8-2 verlies).

Maar na achtereenvolgens 4 winstpartijen was bij ons de stemming totaal omgeslagen. Wij wisten dat als wij ons zouden willen handhaven wij Papendrecht en Het Centrum onder ons moesten houden. Niet een onmogelijke missie.
In de tweede helft van de competitie hebben we nog 2 verliespotten moeten incasseren. Een tegen Pecos (3-7) en een flinke uitglijder tegen Salamander (10-0). Daarentegen waren we zeer tevreden met de uitslagen tegen Papendrecht (8-2 winst) en Het Centrum (5-5).
Uiteindelijk zijn we met een puntentotaal van 52 (gemiddeld 5,2!!!) op de 3e plek geeindigd. Een resultaat waar we dik tevreden over zijn.”

Kortom, de heren mogen tevreden zijn met hun prestatie en ik wens ze volgend seizoen veel succes in de 1e klasse!