Zoals iedere 2e paasdag werd nu ook weer op 10 april jl. de Xerxes clubkampioenschappen gehouden. In totaal werd er van start gegaan met 18 deelnemers. Deze werden opgedeeld in twee 5-kampen en twee 4-kampen. De indeling van deze poules vond plaats aan de hand van de ELO-rating van iedere speler.

Acht spelers gingen door naar de volgende ronde. De overige spelers gingen verder in de verliezers-ronde.

In de winnaarsronde werd in twee 4-kampen gespeeld, waarna uiteindelijk de nummers 1 en 2 van elke poule doorgingen naar de kruisfinales. Uiteindelijk gingen de volgende spelers door naar de kruisfinales:  Andy, Sina, Chi Ho en Charly.

In de verliezersronde werd in twee 5-kampen verder gespeeld. Uiteindelijk werd deze 2 poule’s gewonnen respectievelijk Shimon en Au-Yeung. Uiteindelijk werd Shimon de winnaar van de verliezersronde.

De kruisfinales in de winnaarsronde leverden spannende partijen op. Andy speelde tegen Sina, waarbij Andy in 3 sets deze partij won. De tweede halve finale was een broederstrijd tussen Chi Ho en  Charly. Deze partijen werd uiteindelijk in de 5e set beslist in het voordeel van Chi Ho. De westrijd om de 3e plaats tussen Sina tegen Charly werd gewonnen door Charly. 

De finale ging dus tussen Andy en Chi Ho. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door Chi Ho. 

Klik hier voor alle foto’s van de clubkampioenschappen van 2023 en klik hier voor de filmpjes van de finale tussen Andy en Chi Ho.