Zoals iedere 2e paasdag werd ook nu weer op 18 april jl. de Xerxes clubkampioenschappen gehouden. In totaal werd er van start gegaan met 218deelnemers. Deze werden opgedeeld in twee 5-kampen en twee 4-kampen. De indeling van deze poules vond plaats aan de hand van de ELO-rating van iedere speler.

Acht spelers gingen door naar de volgende ronde. De overige spelers gingen verder in de verliezers-ronde.

In de winnaarsronde werd in twee 4-kampen gespeeld, waarna uiteindelijk de nummers 1  en 2 van elke poule doorgingen naar de kruisfinales. Uiteindelijk gingen de volgende spelers door naar de kruisfinales:  Andy, Jan Willem, Chi Ho en Charly.

In de verliezersronde werd in een 8-kamp verder gespeeld. Uiteindelijk werd deze verliezersronde gewonnen door Shimon Kamada.

De kruisfinales in de winnaarsronde leverden spannende partijen op. Andy tegen Chi Ho en Jan Willem tegen Charly. Beide partijen werden uiteindelijk beslist in de 5e set. De halve finales werden gewonnen door Andy en Jan Willem Hierdoor war er dus een broederstrijd om de 3e plaats: Chi Ho tegen Charly. Deze strijd werd gewonnen door de jongste broer: Chi Ho. 

De finale ging dus tussen Andy en Jan Willem. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen door Andy. 

Klik hier voor alle foto’s van de clubkampioenschappen van 2022 en klik hier voor de filmpjes van de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Charly en Chi Ho en de finale-wedstrijd tussen Andy en Jan Willem.