Zoals iedere 2e paasdag werd nu ook weer op 22 april jl. de Xerxes clubkampioenschappen gehouden. In totaal werd er van start gegaan met 22 deelnemers. Deze werden opgedeeld in twee 6-kampen en twee 5-kampen. De indeling van deze poules vond plaats aan de hand van de ELO-rating van iedere speler.

De uitslag in de verschillende poules leverde een paar verrassingen op. De nummer 2 geplaats (Jan Willem) werd tweede in zijn poule (Kong werd verrassend eerste) en de nummer 3 geplaatst (Chafik) werd derde. Door deze uitslag moesten zij samen met Maurice (als 1e geplaatst) uitmaken wie door mocht naar de kruisfinales. Twaalf spelers gingen door naar de volgende ronde. De meeste overige spelers gingen verder in de verliezers-ronde.

In de winnaarsronde werd in vier 3-kampen gespeeld, waarna uiteindelijk de nummers 1 van elke poule doorgingen naar de kruisfinales. Uiteindelijk gingen de volgende spelers door naar de kruisfinales:  Maurice, Andy, Chi Ho en Rong Xin. Een volledig chinese aangelegenheid dus.

In de verliezersronde werd in een 7-kamp verder gespeeld. Uiteindelijk werd deze verliezersronde gewonnen door Ruud Mooij.

De kruisfinales in de winnaarsronde leverden spannende partijen op. Maurice tegen Chi Ho en Andy tegen Rong Xin. Uiteindelijk werden deze halve finales door Maurice en Andy gewonnen. Hierdoor moesten Chi Ho en Rong Xin spelen om plaats 3. Deze strijd werd verrassend gewonnen door Rong Xin. 

De finale ging dus tussen Andy en Maurice. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen door Maurice Lie. 

Klik hier voor alle foto’s van de clubkampioenschappen van 2019 en klik hier voor de filmpjes van de finale tussen Andy en Maurice.