Zoals iedere 2e paasdag werd nu ook weer op 2 april jl. de Xerxes clubkampioenschappen gehouden. In totaal werd er van start gegaan met 24 deelnemers. Deze werden opgedeeld in vier 6-kampen. De indeling van deze poules vond plaats aan de hand van de ELO-rating van iedere speler.

De uitslag in de verschillende poules leverde geen al te grote verrassingen op. Helaas moest Peter Bultena opgeven in verband met een blessure, waardoor zijn poule met 5 deelnemers verder ging. Uiteindelijk zorgden alle favorieten dat ze een in de A-poule terecht kwamen. Acht spelers gingen door naar de volgende ronde, namelijk Peter Liu, Chafik, Jan Willem, Maurice, Zu, Mark, Jaap en Ming. De meeste overige spelers gingen verder in de verliezers-ronde.

In de winnaarsronde werd in twee 4-kampen gespeeld, waarna uiteindelijk de eerste 2 van de poule doorgingen naar de kruisfinales. Uiteindelijk gingen de op papier 4 beste spelers door naar de kruisfinales, namelijk Peter Liu, Maurice, Jan WIllem en Chafik.

In de verliezersronde werd in een 5-kamp en een 6-kamp gespeeld. Ook hier gingen de eerste 2 spelers van de poule door naar de kruisfinales van de verliezersronde. Uiteindelijk gingen hier Walter, Ley, Tommy en Suenz door.

De kruisfinales in de winnaarsronde leverden spannende partijen op. Maurice tegen Peter Liu en Jan Willem tegen Chafik. Uiteindelijk werden deze halve finales door Maurice en Chafik gewonnen. Hierdoor moesten Peter Liu en Jan Willem spelen om plaats 3. Deze strijd werd gewonnen door Peter Liu.
De finale ging dus tussen Chafik en Maurice. Ondanks enkele spectaculaire rally’s werd deze wedstrijd vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen door Maurice.

In de verliezersronde waren de kruisfinales tussen Tommy en Suenz en tussen Walter en Ley. Deze wedstrijden werden gewonnen door Suenz en Ley. In de finale van de verliezersronde was Suenz uiteindelijk te sterk voor Ley.

Klik hier voor de foto’s van de clubkampioenschappen van 2018 (er volgen binnenkort nog meer foto’s).