Wat zoudt u ervan denken als u een voetbalwedstrijd zag (of zoals U wilt, korfbal, handbel, tennis of wat voor sport ook) en ze speelden heel deftig met een soort wit boordje om, keurige das en zonodig vest aan. Wat idioot, zou U zeggen, en met recht. Niemand zou het ook in zijn hoofd halen een of andere sport in zo’n kledij te beoefenen. Ieder die tot ’n tak van sport toetreedt, schaft zich gelijktijdig de daarvoor vereiste kleding aan en komt liefst zo goed mogelijk voor de dag. Allicht zegt U dan.

Goed, dan gaan we eens naar ons tafeltenniswereldje en dan blijkt het niet zo gek meer om met een stijf boordje om en een vest aan, zijn competitie-wedstrijden te spelen, voornamelijk in de afd. Rotterdam van de N.T.T.B.. Och, tafeltennis dat doe je zo tussen neus en lippen door. Waarom al die drukte maken? Nee, hoor! Ja geachte lezer of lezeres, ik durf dit nu rustig te schrijven, want er zijn niet veel excuses meer, om niet in sportkleding bij het tafeltennis te verschijnen. In de oorlogsjaren en een paar jaar na de bevrijding was het logisch, dat men heel slecht voor die kleding kon zorgen.

Men had wel wat anders in die dagen nodig, maar nu is er toch wel wat verandert. Ik heb meer zo’n idee, dat de gedachte overheerst van “och, dat tafeltennis gaat zo ook wel, niemand verplicht je er immers toe”(al meen ik, dat de bondsvoorschriften dit wel doen). Voor de oorlog viel het op, als er iemand zonder shirt speelde en velen speelden toen zelfs in grijze pantalon of de dames in grijze rok, doch nu valt het op als men in shirt speelt. Kom 1e, 2e, 3e, je ook 4e klassers, als U er nog niet toe bent overgegaan om in shirt en op tennisschoenen te spelen (ja, ook aan tennisschoenen ontbreekt het wel eens!), dan zou ik U willen vragen, begin er eens mee. Laten we dit weer op voor-oorlogse peil brengen.

Er zijn al verenigingen die het goede voorbeeld geven, maar dan meestal nog het eerste team. Ook uit propagandistisch oogpunt komt dit onze sport ten goede en daar kunnen we best wat van gebruiken.

We gaan op de uitkijk en eens zien wat er van komt.
’t Komt best in orde, wat U!