Reserveren

Om te kunnen spelen bij Xerxes moet je een plek reserveren via het reserveringssysteem. Het reserveringssysteem is alleen toegankelijk voor Xerxes-leden.

Ga naar het Xerxes reserveringssysteem

 

In verband met het Corona-virus kunnen we op dit moment in het tafeltenniscentrum maar maximaal 8 tafels tegelijkertijd gebruiken. Hierdoor is er dus minder gelegenheid is om te spelen. Om er voor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te spelen en dat de capaciteit toch zo goed mogelijk benut wordt, moet er een plek gereserveerd worden om te spelen.

Via het reserveringssysteem krijg je de mogelijkheid om voor een bepaald tijdsblok een plek te reserveren om te tafeltennissen. Een tafeltennisavond is opgedeeld in 3 tijdsblokken, namelijk van 19:00 uur tot 20:15 (tijdsblok 1), van 20:30 tot 21:45 (tijdsblok 2) en van 22:00 tot 23:15 (tijdsblok 3). Tussen elk tijdsblok is 15 minuten gereserveerd voor het na afloop van het tijdsblok schoonmaken van de tafels en om daarna via de exit-looproute (zie protocol) de zaal te verlaten, zodat de deelnemers van het volgende tijdsblok vrij toegang hebben tot de zaal.
Voorlopig is het nog niet mogelijk om voor de zondag te reserveren. Er moeten nog afspraken gemaakt worden over het openen en sluiten op de zondag. Zodra dit is gebeurt, kun je ook voor de zondag reserveren.

Voor het reserveren van een tijdsblok gelden een aantal regels:
Je kunt 6 dagen vantevoren een reservering maken voor een bepaalde dag. Het systeem laat niet toe dat je verder in de toekomst reserveerd. In deze 6 dagen kun je een reservering maken voor 2 dagen, namelijk voor de maandag- en de donderdagavond. Je mag echter maar 1 reservering doen voor 1 tijdsblok op 1 dag. Dit om zo iedereen de kans te geven om een reservering te maken. Dus in de periode van 6 dagen mag je maar 1 reservering doen. Hierop geldt 1 uitzondering: op de maandag of donderdag zelf mag je voor die dag alsnog een of meer reservering doen voor die dag, als een tijdsblok op die dag nog niet vol is. In dit geval mag je dus meerdere reserveringen hebben staan over de periode van 6 dagen. Heb je bijvoorbeeld al een reservering staan op de donderdag en de maandag ervoor is nog niet volgeboekt, dan mag je dus voor die maandag nog reserveringen doen.
Het systeem laat toe dat je meerdere reserveringen kunt maken. Als er echter wordt geconstateerd dat je meerdere reserveringen hebt gemaakt (dus niet op de dag zelf), worden deze extra reserveringen door de beheerder verwijderd.

Als je gereserveerd hebt voor een tijdsblok maar je kunt onverhoopt niet, verwijder dan je reservering uit het systeem, zodat iemand anders jouw plek kan innemen. Je kunt tot een uur vantevoren nog een reservering verwijderen. Indien je binnen een maand 3 x gereserveerd hebt, maar je bent niet op komen dagen, dan kun je twee weken lang geen reserveringen meer doen

Mochten je problemen hebben met het inloggen of zijn er andere zaken over het reserveringssysteem die je wilt melden, dan kan dit via een mail naar reservering@rttcxerxes.nl.